Miksi valita WordPress verkkosivut?

WordPress verkkosivut

Nykyään nettisivut ovat enemmän kuin vain yrityksen digitaalinen käyntikortti. Verkkosivut ovat yrityksen tärkein viestintäkanava, joten ne on syytä suunnitella hyvin, jotta ne tukevat yrityksen liiketoimintaa. Jotta yritys saa kunnolliset ja toimivat WordPress verkkosivut, kyseessä ei välttämättä tarvitse olla monimutkainen ja pitkällinen prosessi.

Mikä on WordPress?

WordPress on maailman suosituin alusta verkkosivujen tekemiseen. Kyseessä on avoimeen lähdekoodiin perustuva julkaisujärjestelmä ja lähes puolet koko maailman verkkosivustoista on rakennettu WordPressin nettisivualustalle. Alun perin WordPress suunniteltiin bloggaajien nettisivualustaksi. WordPress on kehittynyt hurjasti vuosien varrella ja nykyään sen avulla on mahdollista luoda lähes minkälaiset verkkosivut tahansa. WordPressistä on valittavana ilmainen ja maksullinen versio, WordPress.com ja WordPress.org. 

Kumpi sopii minulle, ilmainen vai maksullinen versio?

WordPress.org verkkosivut ovat täysin sinun omasi, kun taas WordPress.com sivut ovat vähän kuin vuokrasivusto. Ilmaisversiossa on paljon rajoitteita ja se tulee kalliimmaksi kuin maksullinen versio, koska kaikista lisäosista tulee maksaa erikseen. Yritykset aina pyrkivät minimoimaan kustannuksia, joten kannattaa harkita tarkkaan, kumman version valitsee. Jos on tarvetta saada rahoitus yritykselle, kannattaa vertailla erilaisia yritysluottoja. Mikäli haluat verkkosivut, joilla on lähes rajattomat mahdollisuudet, valitse maksullinen versio WordPress.org. 

WordPress.org:

 • Laaja valikoima erilaisia teemoja, joita voi muokata 
 • Valtavasti vapaasti valittavia lisäosia
 • Mahdollisuus perustaa sivustolle verkkokauppa
 • Ei WordPressin mainoksia
 • Mahdollisuus luoda yksityisiä sivuja, joille pitää kirjautua
 • Sivusto sisältöineen on täysin käyttäjän omistuksessa
 • Kaikki on muokattavissa
 • Sivustosta saa helposti hakukoneoptimoidun SEO-lisäosilla
 • Google Analytics käytettävissä
 • Päivitykset ja varmuuskopiot käytössä

WordPress.com:

 • Ilmainen, mutta WordPressin mainos näkyvissä
 • Ei mahdollisuutta omaan verkkotunnukseen
 • Rajallinen määrä teemoja
 • Ei mahdollisuutta lisäosien asentamiseen
 • Erilaisia hintavaihtoehtoja: Ilmainen: 0 €/kk / Personal: 4 €/kk / Premium 8 €/kk / Business 25 €/kk / eCommerce 45 €/kk
 • Ei mahdollisuutta yksityisiin sivuihin
 • SEO-lisäosat mahdolliset ainoastaan Business-paketissa
 • Google Analytics mahdollinen vain maksullisissa paketeissa
 • Automaattiset päivitykset ja varmuuskopiot

Miksi valita WordPress?

WordPressin puolesta puhuu sen suosio ja helppokäyttöisyys. Lisäksi sitä kehitetään koko ajan ja sitä on helppo muokata. WordPressin käyttöliittymä on selkeä, joten sisällön lisääminen ja muokkaaminen on helppoa, vaikka et olisikaan nörtti. 

WordPress on helppo ottaa käyttöön, lataat vain tiedostopaketin WordPressin sivustolta, jonka jälkeen tiedostot voidaan ladata palvelimelle ja vaihtaa joitakin asetuksia. WordPress on Open Source -ohjelmisto eli sen voi ottaa ilmaiseksi käyttöön ja sivustoja voi räätälöidä. 

WordPressiin on saatavilla valtavasti hyödyllisiä lisäosia, joiden avulla voidaan esimerkiksi  tehdä hakukoneoptimointia ja luoda lomakkeita. WordPress -sivustolle voidaan luoda juuri sellaiset kuvat, fontit, värit ja muut elementit, jotka halutaan. Usein tähän tosin tarvitaan koodarin apua. 

WordPressin alustalle voidaan perustaa myös verkkokauppa erillisellä Woocommerce-lisäosalla. Lisäksi WordPress alusta soveltuu responsiivisille nettisivuille eli WordPress verkkosivut toimivat hyvin myös älypuhelimella ja tabletilla. Google arvostaa nettisivustoja, jota ovat responsiivisia eli tällä on vaikutusta myös siihen, kuinka sivusto sijoittuu hakukoneissa. WordPressia kehitetään koko ajan ja tähän osallistuvat monet kehittäjät. 

Yhteenveto

WordPress on loistava ja monipuolinen verkkosivualusta, jonka avulla voidaan tehdä tyylikkäät ja ammattimaisen näköiset verkkosivut niin pienille kuin isoillekin yrityksille tai omaan henkilökohtaiseen käyttöön. WordPressin alustalle on helppo perustaa vaikka oma blogi

WordPressilla on tuhansia teemoja, joista valita sivustolle visuaalinen ilme. Nämä valmiiksi suunnitellut sivupohjat mahdollistavat laadukkaiden verkkosivujen luomisen, jotka näyttävät ammattilaisen tekemältä.

Monilta tarjolla olevilta verkkosivustojen tekemiseen suunnitelluilta ohjelmilta puuttuu WordPressin monipuoliset ominaisuudet ja sen muokattavuus. Muut alustat voivat tuntua aluksi helpommilta käyttää, mutta kun kärsivällisesti opettelet käyttämään WordPressiä, huomaat sen lukuisat hyvät puolet. WordPressin avulla verkkosivujen tekeminen on täysin omassa kontrollissasi ja halutessasi voit lisätä erilaisia toiminnallisuuksia lisäosilla tai vaikka koodaamalla itse. 

WordPress on mahtava valinta niin yrityksille, bloggareille kuin verkkokauppiaillekin. Unohtamatta tavallisia ihmisiä, jotka haluavat ilmaiset verkkosivut vain omaan käyttöön. Jos siis toiveissasi on tehdä täysin omassa omistuksessasi olevat, nykyaikaiset, monipuoliset, SEO hakukoneoptimoidut ja edulliset verkkosivut lähes rajattomien muokkausmahdollisuuksien kera – suosittelen valitsemaan WordPress kotisivut.