10 tapaa nopeuttaa hidasta tietokonetta

Onko tietokoneesi hidas? Jos näin on, älä huoli – et ole yksin. Monet ihmiset kamppailevat nykyään hitaiden tietokoneiden kanssa. Mutta älä ole epätoivoinen – on monia asioita, joita voit tehdä nopeuttaaksesi sitä! Tässä blogikirjoituksessa käsittelemme 10 tapaa nopeuttaa hidasta tietokonetta. Noudata näitä vinkkejä, ja tietokoneesi toimii kuin uusi hetkessä!

Poista käyttämättömät ohjelmat

Me kaikki tiedämme, että ohjelmat vievät arvokasta tilaa tietokoneeltamme, mutta oletko myös ymmärtänyt, mitä ne voivat tehdä? Kun tietyt komponentit ja prosessit asetetaan toimimaan taustalla tai automaattisesti aina, kun käynnistät tietokoneen, se ei välttämättä ole hyväksi suorituskyvylle.

Yksi parhaista tavoista nopeuttaa hidasta tietokonetta on poistaa käyttämättömiä ohjelmia. Jos et käytä ohjelmaa, poista se! Näin vapautuu arvokasta levytilaa ja tietokoneen suorituskyky paranee.

Kovalevyn uudelleenjärjestäminen

Toinen hyvä tapaon järjestää kiintolevy uudelleen. Käytä Windowsin levynkokoelma-ohjelmaa siirtämään pirstaleiset tiedostot lähemmäs toisiaan kiintolevyllä, jotta tietokoneen prosessori voi lukea niitä tehokkaammin.

Tyhjennä roskakori

Roskakori

Jos olet käyttänyt tietokonetta pitkään, on mahdollista, että siellä on paljon. Tyhjennä roskakori vapauttaaksesi tilaa ja parantaaksesi tietokoneen suorituskykyä!

Puhdista roskatiedostot

Roskatiedostot ovat väliaikaista tallennustilaa, joka suorittaa toimintoja ja komentoja laitteellasi moniin eri tarkoituksiin. Nämä voivat olla hyödyllisiä sillä hetkellä, koska ne saavat tietyn tehtävän suoritettua, mutta liian monet tällaiset alkavat viedä arvokasta tilaa tietokonejärjestelmissä, mikä voi johtaa epävakaaseen järjestelmään tai jopa kaatua kokonaan, jos niitä ei käsitellä tarpeeksi pian!

Jos olet käyttänyt tietokonettasi pitkään, siellä on todennäköisesti paljon sotkua. Voit siivota sitä poistamalla vanhoja tiedostoja, joita ei enää tarvitse säilyttää -kuten väliaikaiset internet-tiedostot, välimuistitiedostot ja lokit.

Käynnistysohjelmien poistaminen käytöstä

Monet ohjelmat käynnistyvät, kun käynnistät tietokoneen. Nämä ohjelmat voivat hidastaa tietokoneen käynnistymisaikaa ja haitata sen yleistä suorituskykyä. Voit korjata tämän poistamalla käytöstä käynnistysohjelmat, joita et tarvitse.

Defragkovalevy

Ryhmittelyn poistaminen eli kiintolevyn tiedostojen uudelleenjärjestäminen nopeuttaakseen niiden käyttöä on tärkeä tekijä tietokoneen suorituskyvyn kannalta.

Toinen keino nopeuttaa hidasta tietokonetta on kiintolevyn rönsyjen poistaminen. Tämä siirtää pirstaleiset tiedostot lähemmäs toisiaan kiintolevyllä, jotta ne voidaan lukea nopeammin. Windowsissa on sisäänrakennettu työkalu kiintolevyn hajottamiseen, mutta saatavilla on myös monia kolmannen osapuolen ohjelmia.

Päivitä ohjaimet ja ohjelmistot

Tietoverkkoturvallisuus on tärkeä asia, mutta ohjelmistojen päivittäminen voi parantaa tietoturvaa. Mitä nopeammin me kaikki teemme tämän, sitä parempi – seuraavaan päivityskehotukseen asti!

Yksi parhaista tavoista varmistaa tietokoneen optimaalinen suorituskyky on pitää sen ohjelmistot ja ohjaimet ajan tasalla. Varmista, että asennat kaikki päivitykset heti, kun ne tulevat saataville.

Tarkista virusten ja haittaohjelmien varalta

virustorjuntaohjelmisto on tärkeä turvallisuutesi ja suojautumisesi kannalta. Tämäntyyppinen ohjelma ei ainoastaan estä tunnettuja viruksia, vaan myös varoittaa, kun tietokoneessa tai verkkoyhteydessä on havaittu jotain epäilyttävää, jotta se voidaan poistaa nopeasti aiheuttamatta vahinkoa tietokantaan tallennetuille tiedoille – tietokanta sisältää tietoja yli miljoonasta eri tyypistä!

Jos epäilet, että tietokoneessasi saattaa olla virus tai haittaohjelma, tarkista se virustorjuntaohjelmalla.Voit myös yrittää poistaa haittaohjelman manuaalisesti poistamalla kaikki epäilyttävät tiedostot.

Lisää muistia (RAM)

RAM-muisti on järjestelmän tärkeä osa, joka tallentaa tietoja lyhytaikaisesti. Tämän ansiosta ohjelmat voivat käyttää tietoja nopeasti, mikä auttaa niitä suoriutumaan paremmin ja lisää koko koneen yleistä suorituskykyä! Vielä tärkeämpää on kuitenkin se, että nopeampi tallennustila tarkoittaa, että tiedostojen latautumiseen kuluu vähemmän aikaa – erityisesti intensiivisen moniajon aikana, jolloin jokainen sekunti ratkaisee.

Jos tietokoneesi on toiminut pitkään ja se on edelleen hidas, harkitse RAM-muistin lisäämistä. Näin ohjelmat toimivat nopeammin ja tietokone tuntuu kuin uudelta!

Päivitä Windows

Microsoft on ilmoittanut lopettavansa kaiken teknisen tuen Windows-käyttöjärjestelmän loppuversioille. Tämä tarkoittaa sitä, että tietokoneesi voi joutua ongelmiin, jos se on vielä näissä vanhoissa järjestelmissä, kun jokin menee pieleen, eikä korjauksia tai päivityksiä enää tehdä!

Jos käytät vanhaa Windows-versiota, se saattaa hidastaa tietokonettasi viemällä liikaa resursseja. Kokeile asentaa uusin Windows-versio ja katso, nopeuttaako se suorituskykyä!

Me kaikki tiedämme, että hidas tietokone voi olla turhauttava, mutta oletko ajatellut myös sitä, että se voi tarkoittaa, että koneesi on lähellä loppua? Pitkä käynnistys- tai sammutusaika kertoo meille jotain siitä, kuinka vanhaksi koneemme saattavat todella tulla. Sen lisäksi, että ne ovat hitaampia kuin ostettaessa (ja niissä on todennäköisesti vähemmän ominaisuuksia), liiallinen käyttö voi aiheuttaa käytön aikana virheilmoitusten lisääntymistä, joka johtuu ylikuumenemisesta, joka johtuu sovellusten jatkuvasta suorittamisesta taustalla pysähtymättä millään aikavälillä!

Katso täältä Kannettavan tietokoneen osto-opas.