5 syytä miksi perustaa oma blogi

Bloggaamisen suosio on lisääntynyt viimeisen vuosikymmenen ajan hurjasti. Internet on täynnä erilaisia ja erityylisiä blogeja. Vielä ei ole kuitenkaan liian myöhäistä hypätä peliin mukaan. Mikäli olet harkinnut oman blogin perustamista, on nyt aika tarttua tuumasta toimeen. Tässä artikkelissa kerromme 5 tärkeintä syytä sille, miksi sinunkin kannattaisi perustaa oma blogi – heti huomenna!

1. Blogista voi tulla sinulle ajasta ja paikasta riippumaton tulonlähde

Blogi on oiva keino pyrkiä rakentamaan ajasta ja paikasta riippumatonta tuloa. Nykyisin bloggaamista pidetään täysin tunnustettuna täysipäiväisenä ammattina, jossa on mahdollisuus tienata suuriakin summia. Myös yritykset ovat tunnustaneet blogeissa olevan potentiaalin heidän markkinoinnissa ja mainonnassa. Mainospaikan tarjoaminen tai yhteistyöprojektien tekeminen eri yritysten kanssa voi tuoda sinulle tuloa, joka ei ole sidottu siihen, moneltako teet sitä tai missä teet sitä. Voit siis saada tuloa kirjoittamalla blogia valitsemassasi paikassa juuri koska sinulle sopii. Blogi voi siis mahdollistaa sinulle monia erilaisia projekteja, joiden avulla voit kasvattaa tulovirtaasi. Vaikka alkuun et tienaisikaan saman verran kuin Ruotsin kuuluisimmat influensserit, jatka bloggaamista. Jos hyvin käy, saat rakkaasta harrastuksesta, eli blogin kirjoittamisesta rakennettua itsellesi sivutuloa tai jopa kokopäiväisen työn.

2. Blogi on mahdollisuus tulla asiantuntijaksi

Kotitoimisto

Oli blogisi teema mikä tahansa, voi sinusta tulla kyseisen teeman eräänlainen ekspertti eli auktoriteetti. Kirjoittamalla blogia, jossa osoitat tietotaitosi sen teemasta, lukijat näkevät sinut alan asiantuntijana. Lisäksi, jos jaat teeman parista kokemuksiasi ja näkemyksiäsi, vahvistuu asemasi lukijoiden silmissä. Auktoriteetiksi voi tulla niin kosmetiikkablogin kuin finanssimaailmasta kertovan blogin parissa. Tärkeintä on suunnata teksti lukijoille, jotka etsivät vastauksia ja sinulla olevaa tietoa (jota he eivät kenties löydä muualta – ainakaan helposti). Helpointa saada asiantuntijatitteli on valita blogin teemaksi sellainen, josta tiedät paljon ja, joka on melko tarkkaan rajattu aihe. Vaikka et vielä olisi asiantuntija millään alalla, on blogi sinulle mahdollisuus tulla sellaiseksi.

3. Blogi on mahdollisuus olla luova ja luoda jotain täysin omaa

Blogin kirjoittaminen ei ehkä ole perinteisin muoto luovuudelle, mutta se todellakin on sitä. Blogisi mahdollistaa sinulle sen, että voit luoda juuri itsesi näköistä sisältöä valitsemasi teeman parissa. Todella monet tekevät työkseen ei-niin-luovaa työtä, joten blogi on mahtava tapa lisätä luovuutta ja vastapainoa arjelle. Nimenomaan vastapaino muulle työllemme on tärkeää muun muassa palautumisen ja henkisen hyvinvoinnin kannalta. Bloggaamalla pääset luomaan alusta asti jotain täysin uutta ja vain sellaista, jonka sinä olet tehnyt. Tätä kautta voit saada hurjia onnistumisen tunteita ja vapauden tunnetta elämääsi.

4. Blogi on mahdollisuus kehittää kirjoitustaitojasi

Monet meistä käyttävät kirjoitustaitoja päivittäin työssään. Kirjoittaminen onkin oma taiteenlajinsa, ja vaikka joskus tuntuisi mahdottomalta, on siinä mahdollisuus kehittyä. Blogi onkin mahtava keino kehittää omia kirjoittajan lahjojaan. Kirjoittaminen on samanlainen taito kuin monet muutkin: mitä enemmän sitä harjoittelee, sitä paremmaksi siinä tulee. Ota siis blogi eräänlaisena kirjoittamisen harjoitteena. Blogi auttaa sinua myös seuraamaan kehitystäsi, sillä pystyt helposti palata ajassa taakse päin lukemalla vanhoja kirjoituksiasi. Huomaat nopeasti, että kehitys voi olla todella huimaavaa jopa vuodessa. Vanhoja ja uusia blogitekstiäsi vertaillessa saat lisää boostia kirjoittamiseen. Ei muuta kuin blogikynä sauhuamaan!

5. Blogi on mahdollisuus tehdä muutos

Yleisö

Tämä viimeinen kohta kuulostaa amerikkalaiselta kliseeltä, mutta sitä se ei ole. Blogin kirjoittaminen voi oikeasti olla mahdollisuus vaikuttaa asioihin ja ajaa sinulle tärkeiden asioiden muutoshankkeita. Oli sitten kyse ilmastonmuutoksesta, politiikasta tai ruokaympyrästä, blogi on oiva kanava saada äänesi kuuluviin suurelle joukolle – lähes ilmaiseksi. Blogeissa on valtava voima, ja oikeanlaisen blogin sanoma voi tavoittaa todella suuren yleisön. Mikäli siis haluat nostaa laajan yleisön tietoon teeman tai kantasi, suosittelemme perustamaan blogin siitä.